Rage Against the Machine “staat ter ondersteuning van reproductieve rechtvaardigheid”

Rage Against the Machine is de nieuwste muzikale act die zich uitspreekt tegen de kennelijke beslissing van het Hooggerechtshof om Roe vs. Wade ten val te brengen.

Volgens een verklaring op Instagram: “Rage Against the Machine steunt reproductieve rechtvaardigheid en zal blijven vechten tegen alle pogingen om reproductieve vrijheden te beperken of te beheersen. Het criminaliseren van toegang tot abortus zal alleen maar bijdragen aan het lijden dat onevenredig wordt gevoeld door arme, BIPOC-gemeenschappen en gemeenschappen zonder papieren.”

“De constante verschuiving naar rechts van beide grote partijen zou ons allemaal moeten alarmeren – een wake-up call die we hard nodig hebben om radicale volksmacht te organiseren tegen een oorlogvoerende staat die zijn aanval op het leven van mensen voortzet”, voegde de verklaring eraan toe.

Een aantal andere muzikanten hebben zich ook uitgesproken ter ondersteuning van reproductieve rechten, waaronder Margo Price, Amanda Shires en Maggie Rogers. Ondertussen heeft Phoebe Bridgers toegezegd een deel van de verkochte tickets voor haar aanstaande tour te doneren aan een liefdadigheidsinstelling voor abortus.

Rage Against the Machine zelf begint deze zomer aan hun langverwachte reünietour. Je kunt kaartjes krijgen voor hun aankomende shows hier.

creditSource link

Riptidemusic.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart