Duran Duran herenigd met Andy Taylor bij Rock Hall Performance

Wat is een beter moment om je te herenigen met oude bandleden dan tijdens je introductie in de Rock and Roll Hall of Fame? Na eerder deze week te zijn aangekondigd als onderdeel van zijn klasse van 2022, zei Duran Duran-frontman Simon Le Bon dat hij “absoluut” van plan is om opnieuw samen te komen met de voormalige gitarist van zijn band, Andy Taylor.

“Ik heb al een duidelijk ja van Andy gehad,” vertelde Le Bon Rollende steen toen hem werd gevraagd naar de plannen voor het aanstaande optreden van Duran Duran tijdens de ceremonie. “Hij heeft er zeker zin in. Ik ben er vrij zeker van Warren [Cuccurullo, former guitarist/bassist] zal het willen doen… We hebben altijd een goede relatie met deze jongens onderhouden. We hadden geen zogenaamde ‘bittere splitsingen’. Het was vriendelijk en het werd begrepen. En redelijk wederzijds.”

Le Bon besprak verder hoe Duran Duran nummers zou kiezen om uit te voeren uit hun catalogus, die vier decennia beslaat: “We hebben Andy op de eerste drie albums, dus je hebt nummers als ‘Hungry Like the Wolf’ en ‘Rio ‘ en ‘Planet Earth’,’ voegde Le Bon eraan toe. “[Cuccurullo] was een heel belangrijk onderdeel van Het Trouwalbum, waar ‘Ordinary World’ en ‘Come Undone’ op stonden. We strijden niet voor goede nummers, dat is zeker.”

Taylor kwam in 1980 bij Duran Duran en vertrok vlak voordat de band hun album uit 1986 uitbracht Opzienbarend. Hij kwam terug voor een periode tussen 2000 en 2006 en trad op in 2004 Astronaut. Wat Cuccurullo betreft, hij trad aanvankelijk toe tot Duran Duran in 1986 als sessie- en touringlid voordat hij officieel toetrad tot hun line-up in 1989. Hij splitste zich met de band in 2001.

Het maakt niet uit met welk personeel hij uiteindelijk optreedt, Le Bon herhaalde echter zijn aangename verrassing over de nominatie van Duran Duran: “We zijn altijd het bruidsmeisje, nooit de bruid”, zei hij. “En we keken naar de lijst met namen en dachten dat we niet echt hoop in de hel hadden.”

Na het nieuws van woensdag over Duran Duran’s introductie in de Rock Hall, deelde Le Bon zijn dankbaarheid in een… korte video: “”Het is één ding om genomineerd te zijn – maar iets heel anders om daadwerkelijk te worden gestemd voor opname in de Rock and Roll Hall of Fame, wat volgens mij het dichtst in de buurt komt van een rock and roll ridderschap.”

Deze zomer komt Duran Duran naar Noord-Amerika voor een tour ter ondersteuning van hun meest recente album, TOEKOMST VERLEDEN. Koop tickets bij Ticketmaster.

creditSource link

Riptidemusic.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart