Elvis Costello herinnert zich ontmoeting met Gregory Peck: Bekijk

Gezien zijn nalatenschap, zou het niet zo’n verrassing moeten zijn dat Elvis Costello in zijn leven nogal wat opwindende ontmoetingen met beroemdheden heeft gehad – maar, zoals hij uitlegde tijdens een recente verschijning op The Late Show met Stephen Colbert, een van de meest memorabele ontmoetingen van de rocker vond plaats lang voordat zijn carrière begon. Tijdens een spelletje ‘The Colbert Questionert’ herinnerde Costello zich een verhaal van toen hij ongeveer negen jaar oud was, toen hij de klassieke Hollywood-ster Gregory Peck ontmoette.

“Ik woonde in de buurt van Twickenham Studios toen ik een kleine jongen was, en dat is waar Een welverdiende nachtrust werd neergeschoten, en het begin van Laat maar zowat werd Kom terug‘, zei Costello, verwijzend naar de films met mede-Brits The Beatles in de hoofdrol. ‘We hoorden dat ze een scène in het park aan het doen waren waar we de bal rond zouden trappen, en daar was Gregory Peck! Ik had hem in een film of twee gezien. Ik vroeg hem om een ​​handtekening. Ik heb geen idee waarom.”

Twickenham Studios was ten tijde van de bouw in 1913 de grootste filmstudio van het Verenigd Koninkrijk en diende in de jaren ’60 en zelfs tot ver in de jaren 2010 als filmlocatie voor een aantal iconische Britse films. Terwijl Costello niet noemde op welke filmset hij stuitte, bevat Pecks cv onvergetelijke klassiekers zoals Romeinse feestdag en Een spotvogel dodendus het is mogelijk dat de jonge Costello getuige was van een filmisch meesterwerk in wording.

Elders in de “Questionert” deelde Costello zijn favoriete actiefilm (De grote ontsnapping), zijn favoriete stoel in een vliegtuig (gangpad), het nummer dat hij zou kiezen als hij er de rest van zijn leven maar naar zou kunnen luisteren (wat Ringo Starr ook heeft gekozen), en meer. Bekijk de volledige clip hieronder.

Deze Colbert segment komt uit een aflevering die eerder dit jaar werd uitgezonden, waarop Costello ging zitten voor een meerdelig interview en zijn nummer “Magnificent Hurt” uitvoerde. Later dit jaar gaat hij touren ter ondersteuning van zijn nieuwe album De jongen genaamd If; kaartjes halen bij Ticketmaster.

creditSource link

Riptidemusic.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart